Over mij

Ik ben Mieke de Rooy-Eggen uit Ulestraten. Oorspronkelijk ben ik leerkracht van beroep en ik heb jarenlang gewerkt met kinderen met een speciale onderwijsbehoefte.

Dani en Mieke
Dani en Mieke

Mijn passie ligt bij het maken van baby’tjes uit polymeerklei. In het najaar van 2015 ben ik hiermee gestart zonder opleiding of cursus in deze richting.

Mijn doelstelling is het uitbeelden van pril leven, geboorte en nieuw ontstaan. Ik word graag verrast door het karaktertje dat ontstaat tijdens het boetseren. Mijn voorkeur gaat uit naar realistisch/figuratief werk, dus streef ik ernaar om het mini baby’tje zo echt mogelijk uit te laten zien. Dat is af en toe de reden dat sommige mensen mijn baby’tjes een beetje eng en heftig vinden. Soms plaats ik ze in een context die vragen of emoties oproepen.

Het kost zo’n 25 à 30 uur om een baby’tje van polymeerklei te boetseren. Deel voor deel wordt het opgebouwd en afgebakken in de oven. De haartjes worden soms geverfd, geplakt met wol of met echte haartjes geïmplanteerd. Als finishing touch worden ze laagje over laagje geverfd met acryl verf of genesis verf om een levendige huidskleur te verkrijgen.

Veel kijkplezier!

Mieke